Geen print is te gek en geen kleur is te fel. Ze combineren folklore met retro, voorzien ons van eigenzinnige én vrouwelijke kleding en doen dit alles met heel veel plezier. Nou… daar doen zij ons ook een groot plezier mee, want ieder seizoen wachten wij weer vol smacht op hun nieuwe collectie. Ik heb het natuurlijk over het altijd vrolijke Tante Betsy! 

Listen to the colour of your dreams 

Creatief was oprichtster en eigenaar Alisa Sprikkelman al van jongs af aan. Als klein meisje was ze altijd aan het tekenen en knutselen. Haar schriften stonden volgetekend met poppetjes, ogen, voetjes met hoge hakkenschoenen en modellen in extravagante kleding. Een aantal jaren, twee opleidingen en drie geweldige zoons later, besloot ze dat het tijd werd om iets met deze creativiteit te doen. Samen met een vriendin richtte ze in 2006 het merk ‘’Tante Betsy’’ op. Ze naaiden zelf Pipi Langkous schortjes voor kinderen, tasjes en kussens van allerlei bonte stofjes die ze vervolgens online verkochten. Waarom de merknaam Tante Betsy? Dit komt uit de jeugd van Alisa, zij had namelijk een tante Betsy! 
 
Op een dag ging Alisa shoppen in de stad en kwam ze volledig gedesillusioneerd thuis. Alle kleding was donker en saai. Dát kon anders. Samen met haar vriendin maakten ze hun eerste Tante Betsy damesjurken in de bonte stofjes die ze ook voor de kinderschorten gebruikten… en met succes! Toen de jurken eenmaal online verschenen, waren ze binnen no time uitverkocht. Uiteindelijk werd de vraag zó groot, dat ze het naaien uitbesteed hebben aan een echtpaar. Fun fact: het atelier van het echtpaar was gevestigd in hun garage waar ook hun frietketel stond. Zo hadden ze dus af en toe jurken die naar loempia’s roken. That’s how we (spring)roll! 
 
Gaandeweg werden de collecties steeds groter en groter en hebben ze ervoor gekozen om de meisjesitems te laten schieten, zich volledig te focussen op de damescollectie en de productie uit te besteden naar Polen. In 2012 besloot Alisa’s compagnon iets anders te gaan doen en is haar man te hulp geschoten die tot op de dag van vandaag fulltime werkzaam is voor Tante Betsy. Over echte liefde gesproken?! wink emoji


3 brandende vragen aan Alisa


Wat heeft je beziggehouden vóór Tante Betsy?

‘’Na de middelbare school was het voor mij eigenlijk vanzelfsprekend dat ik een creatieve opleiding zou gaan volgen. Het werd het MDGO Mode en kleding. Na deze opleiding ben ik naar de afdeling Modevormgeving van Artez gegaan. Na 2 jaar heb ik besloten om een andere opleiding te gaan volgen, namelijk HBO SPH. Voordat ik zwanger werd van mijn eerste zoon, heb ik twee jaar als groepsleidster met ’probleem ’jongeren gewerkt. Daarna heb ik nog twee zoons gekregen. Op een gegeven moment kreeg ik zin om weer wat meer creatief bezig te zijn. Ik had ideeën voor kinderkleertjes en van het een kwam het ander.’’

 Waar haal je je inspiratie voor die FANTASTISCHE prints vandaan? 
‘’Vanaf 2014 ben ik mijn eigen stoffen gaan ontwerpen. De inspiratie hiervoor haal ik uit mijn jeugd, wat ik om mij heen zie, alles wat mij triggert. Een snoeppapiertje en een vogeltje, alles kan me aan het denken zetten en vanuit daar design ik verder. Het kan echt van alles zijn!’’

Hoe ziet jullie team er uit?
‘’Ik houd mij volledig bezig met het ontwerpen en alle vormgeving. Mijn man Marc doet de bedrijfsvoering en administratie. Daarnaast hebben we ons team mogen uitbreiden met 7 lieftallige dames. Nicole helpt mij met het plannen van de productie en staat de dealers te woord en doet samen met Anita en Mechteld het pre-orderen. Anita, Shahira, Wendy, Mechteld en Sandra doen de mail en het magazijn. Zij verzorgen samen de bestellingen. Ellen vouwt alles netjes op en checkt de retouren.’’ 


Wist je dit al over Tante Betsy?

  • Tante Betsy meerdere collecties per jaar heeft? Niet alleen lente-/zomer- en herfst-/wintercollecties, maar ook ‘tussencollecties’ die elkaar snel opvolgen.
  • Je razendsnel moet zijn wanneer je verliefd wordt op een Tante Betsy item? Als een item uitverkocht is, is de kans klein dat exact hetzelfde item terugkomt. En je kent het wel.. niets achtervolgt ons meer dan de pareltjes die we niet gekocht hebben.
  • Tante Betsy zich volledig richt op duurzaamheid? Hoewel we nu al veel prachtitems in biologisch katoen voorbij zien komen, werken ze er keihard aan om in de toekomst nóg duurzamere stoffen te gebruiken. We love that!
  • De kleding van Tante Betsy inmiddels wordt geproduceerd in verschillende ateliers in Azië en Europa? Dit natuurlijk zonder kinderarbeid, oneerlijke of onveilige werkomstandigheden voor de medewerkers. Ze hechten veel belang aan een eerlijke verwerking.
  • Tante Betsy sinds 2014 in meerdere winkels verkrijgbaar is? Wij mogen met trots zeggen dat hun geweldige collectie ook bij TopVintage te bewonderen en verkrijgen is!
  • De lijfspreuk van Tante Betsy ‘’happiness in a dress’’ is? Hah, natuurlijk wist je dat! Ook al bieden ze meer aan dan alleen jurkjes: Tante Betsy is altijd nét even anders, blijft je continue verrassen en tovert altijd een glimlach op je gezicht. 
  • Een leuke fan en outlet dag hoog op hun lijstje staat? Ze hopen snel weer eentje te kunnen organiseren!
  • Het hoofddoel van Alisa is dat mensen, ongeacht leeftijd en/of maat, zich lekker en gelukkig voelen in Tante Betsy items? Dan is haar missie geslaagd!
  • Alisa haar ogen openhoudt voor een karakteristiek pand en misschien plannen heeft om een fysieke winkel te openen? YES PLEASE! 


Grauwe dagen? Onmogelijk met Tante Betsy! 

De beste manier om je dag te beginnen, is met Tante Betsy in je garderobe. Wanneer je je kastdeuren openslaat, komt een kleurenexplosie je tegemoet. Grauwe dagen, who? Ook dit seizoen zijn we weer verrast met geweldige, kleurrijke items. Van jurken en rokken, blouses en cardigans tot broeken en trenchcoats… dit seizoen gaan wij van top tot teen in Tante Betsy! Ook de printjes stellen uiteraard niet teleur. De prachtitems zijn onder andere bezaaid met katjes, vogels, bloemen, theepotten en dots.Al nieuwsgierig geworden? Wacht maar tot je een blik mag werpen op hun herfst-/winter ’21 collectie… SPOILER ALERT! Alisa heeft ons een sneak peek gegeven om onze najaars kriebels alvast aan te wakkeren. Deze items zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar, dus wees gewaarschuwd… de verleiding is namelijk enorm! Tot die tijd kun jij jezelf natuurlijk trakteren op een van de zomerse pareltjes zodat je ook nu al op je kleurrijkst rond kan flaneren. Neem een kijkje in de spring/summer ’21 collectie van Tante Betsy en maak grauwe dagen verleden tijd! heart_eyes emoji