De juiste maatinfo

Jouw perfecte item scoren bij TopVintage is eenvoudiger dan je denkt!

Online shoppen is fun en heeft ontzettend veel voordelen, maar wij kunnen ons voorstellen dat je het misschien ook wel lastig of zelfs een beetje spannend vindt om kleding te kopen zonder eerst te passen. En omdat naar onze mening niets vervelender is dan een aankoop die niet aan je verwachtingen voldoet besteden wij de grootste aandacht aan de presentatie, beschrijving en weergave van de pasvorm van onze kleding & schoenen.

Verschillende merken / verschillende pasvormen
TopVintage biedt kleding aan van designers verspreid over de hele wereld.  Bij ons kun je dus geen standaard maattabel vinden om de eenvoudige reden dat elk merk vaak een eigen pasvorm/maatindeling heeft. Daarbij wijken buitenlandse maten meestal af van onze Nederlandse maten.

Een Nederlandse M is dus niet atlijd gelijk aan een Amerikaanse M! Het kan dus voorkomen dat je doorgaans maat 40 draagt, maar in een van onze maattabellen uitkomt op maat XL.
Ook kan het zijn dat je van het ene merk een andere maat nodig hebt dan van het andere merk. Kleding die goed aansluit en zeker niet te klein is, doet je figuur het meeste recht. Stap dus over die psychologische bezwaren heen en bestel de maat die voor jou passend is! :-D

Onze maattabellen op maat gemaakt 
Elk nieuw kledingstuk wordt eerst - enthousiast! - doorgepast door de TopVintage dames en indien nodig ook per maat nagemeten. Wij bekijken en beoordelen nauwkeurig de pasvorm, het gebruikte materiaal en de mate van stretch. Vervolgens stellen wij een aangepaste maattabel samen met soms een extra instructie onderaan de tabel om het kiezen van de juiste maat een stuk eenvoudiger te maken.

Meten is weten, oftwel: hoe meet je nu je lichaamsmaten op?
Bij het opnemen van je lichaamsmaten geldt altijd: in je ondergoed/shapewear voor een accurate maat! Meten over je kleding kan uitkomen op 2 maten groter. Meet jezelf op met een (flexibel) kleermakerslint en niet een kluscentimeter. Meet goed aansluitend en niet te los/te strak.

A Borst
Over het volste gedeelte van je borsten over je bh. Bij badmode meet je over je blote huid.

B Onder de borst
Direct onder je buste, dit is niet hetzelfde als je bh maat!

C Taille

Over het slankste gedeelte van je taille, omstreeks je navel, net boven je heup.

D Heup

Over het breedste/volste gedeelte over je heupen en je billen met je benen tegen elkaar aan in je ondergoed/shapewear.

E Dij

De omtrek van je bovenbeen.

F Binnenbeen

Gemeten vanaf het begin van je binnenbeen tot aan de grond.

G Lengte

Kledingstuk gemeten vanaf de schoudernaad tot aan de onderkant van de zoom.

H Lengte (bij halter of strapless jurken)

Omdat halterjurkjes verstelbare bandjes hebben meten wij deze op vanaf de bovenkant boord tot aan de zoom. 

I Oksel tot Oksel

Onze jassen meten wij plat op een tafel gelegd van oksel tot oksel gemeten. 

J Taille tot taille

Onze jassen meten wij van plat op een tafel van taille tot taille. 

Twijfel je en heb je behoefte aan persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag! Let op: omdat de techniek nog niet toelaat dat wij jou live kunnen zien, benodigen wij voor een goed advies je afmetingen zoals aangegeven in de betreffende maattabel.


Chat