Hoe meet ik mezelf op?

Online shoppen is natuurlijk één van onze grootste hobby’s en heeft ontzettend veel voordelen, maar wij begrijpen dat het soms ook wel een beetje lastig of zelfs spannend kan zijn om te shoppen zonder eerst te kunnen passen of voelen. Niets is namelijk vervelender dan een aankoop doen die niet aan je verwachtingen voldoet of niet past. Daarom besteden wij de grootste aandacht aan presentatie, productdetails en een unieke maattabel. Hieronder leggen we in een aantal eenvoudige stappen uit hoe jij jezelf opmeet. 

  • Stap 1: Minder kleding! Meet jezelf altijd op in je ondergoed of shapewear. Je wilt natuurlijk geen maat bestellen die véél te groot is.
  • Stap 2: Meet niet te los en niet te strak: houd een vinger tussen je huid en het meetlint in om een beetje speling te behouden Tip van Flip: vraag hulp aan een vriendin, je lover of iemand anders die in de buurt is. wink emoji
  • Stap 3: Meet als eerste je borstwijdte via het volste gedeelte van je buste (over je bh).  In het geval van badkleding moet je op je blote huid meten.
  • Stap 4: Meet vervolgens de onderborst wijdte, dit is de omtrek vlak onder je borst. Dit komt niet overeen met je bh-maat!
  • Stap 5: Je taille meet je vervolgens via het smalste gedeelte van je bovenlijf, net boven je navel.
  • Stap 6: Meet de omtrek van het meest curvy deel van je heupen en billen met benen tegen elkaar aan, terwijl je ondergoed/shapewear draagt.
  • Stap 7: Almost there! Voor broeken meet je de lengte van de binnenkant van je been, van je been tot aan de grond. 
  • Stap 8: Win je je maten voor een jas opmeten? Leg de jas dan plat op een tafel, en meet deze van de ene oksel naar de andere oksel.
  • Voilà! Nu kan je op zoek naar je perfecte maat en… bestellen maar! 


Onze maattabellen op maat gemaakt  

Elk nieuw kledingstuk wordt eerst enthousiast doorgepast en opgemeten door onze Quality Control Queen: Helma. Zij bekijkt en beoordeelt nauwkeurig de pasvorm, het gebruikte materiaal en de mate van stretch. Vervolgens stellen de Creative Fashionista’s met deze informatie een maattabel samen met een passend maatadvies om het kiezen van de juiste maat een stuk eenvoudiger te maken. 

Verschillende merken & verschillende pasvormen 
Topvintage biedt kleding aan van ontwerpers over de hele wereld. Bij ons vind je dus geen standaard maattabel omdat elk artikel een eigen pasvorm of maatindeling heeft. Het kan dus voorkomen dat je doorgaans maat 40 draagt, maar in een van onze maattabellen uitkomt op maat XL.  

Ook kan het voorkomen dat je van het ene merk een andere maat nodig hebt dan van het andere merk. Kleding die goed aansluit en zeker niet te klein is, doet je figuur het meeste recht. Stap dus over die psychologische bezwaren heen en bestel de maat die wij jou adviseren om een vervelende online shopervaring te voorkomen smile emoji

Nog steeds hulp nodig? Neem dan contact op met onze Customer Care Sweethearts. Zij helpen je met alle liefde verder! kiss emoji