Verantwoord ondernemen
Make the world a better place

Naast dat wij er álles aan doen om jou helemaal gelukkig te maken met onze retro collecties, vinden wij het ook belangrijk dat deze zoveel mogelijk duurzaam en maatschappelijk verantwoord gemaakt worden. Een proces waar we midden in zitten (we zijn er nog lang niet ) maar waar we iedere dag bewust mee bezig zijn!

Sustainability is key
Wij verkopen grotendeels collecties die via andere merken worden geproduceerd. Daardoor hebben wij geen direct inzicht (en dus geen invloed) in hun (productie)keten.
Toch geloven wij dat we als retro boutique een rol kunnen spelen in de verduurzaming van onze collecties. Door steeds meer samen te werken met merken die zorgen voor verdere verduurzaming helpen wij onze klanten bewustere keuzes te maken.

Hoe je dit terugziet in onze collectie? 
Shoppen is het leukste wat er is. Maar, het is nog leuker om te weten dat jouw aankopen op verantwoordelijke manier zijn gemaakt met respect voor mens en milieu. Ook het materiaal is daarbij erg belangrijk. Daarom hebben wij je het gemakkelijk gemaakt; alle duurzame items uit onze collectie hebben namelijk een sustainable Fashion tagBenieuwd naar het materiaal of keurmerk van dat desbetreffende product? Dit vind je terug in de productinformatie onder het kopje ‘care en materiaal’.

Materialen
De materialen die onder onze Sustainable Fashion tag vallen:

  • Tencel of lyocell

Tencel is dezelfde stof als lyocell, alleen is dit de merknaam van een Oostenrijks bedrijf dat tencel op de markt heeft gebracht. Het is gemaakt van houtsnippers en een van de meest milieuvriendelijkste stoffen. Dit materiaal heeft de luxe uitstraling van zijde, is zo sterk als polyester en neemt nog beter vocht op dan katoen.

  • Vegan

Ook vegans kunnen hun hartje ophalen binnen onze collectie; steeds meer items zijn namelijk volledig vegan en dus niet gemaakt van dierlijke materialen.

  • Biologisch katoen

Biologisch katoen is bijna hetzelfde als gewone katoen. Het verschil? Biologisch katoen is geteeld zonder het gebruik van landbouwgif als pesticiden.

  • Gerecycled polyester

Hergebruikt polyester geeft een tweede leven aan een materiaal dat niet biologisch afbreekbaar is en anders op de afvalberg of in de oceaan belandt.
Het materiaal is vergelijkbaar met nieuw polyester wat betreft kwaliteit, maar de productie ervan vergt 59 procent minder energie.

Keurmerken
Of de items voldoen aan een van de volgende keurmerken:

  • PETA

PETA richt zich op het vaststellen en beschermen van dierenrechten. Deze dierenrechtenorganisatie richt zich dus zich op dierenwelzijn en dierenbescherming en is daarom ook tegen alle vormen van dierproeven, bio-industrie, het eten van dierlijke producten, jacht maar dus ook het gebruik van dierlijke materialen voor kleding. 

  • Fair Wear

Het doel van de Fair Wear Foundation is om de werkomstandigheden van arbeiders die kleding maken te verbeteren. Een merk of winkel kan lid worden van de Fair Wear Foundation, en zij moeten dan hun best doen om de werkomstandigheden bij de fabrieken waar zij hun kleding laten maken of inkopen, te verbeteren. Om dit te helpen en te controleren, heeft de FWF een 'code' opgesteld. Hierin staan de regels waar de fabrieken en bedrijven zich aan moeten houden, en wat er gebeurt als er niks verbetert.

  • OEKO-TEX

Standard 100 van OEKO-TEX is een van 's werelds bekendste labels voor textiel. Iedere draad, knoop en andere accessoires zijn hierbij getest op schadelijke stoffen.

Shop Assistant