Er zijn een aantal basis items die iedere vrouw in haar kledingkast moet hebben hangen. Daar is de Little Black Dress (LBD) er één van. Een little black dress is eigenlijk niets anders dan een kleine zwarte jurk. Alleen in het Nederlands klinkt dat niet zo fashionable, dus werd de Engelse benaming aangehouden. De jurk is in 1926 geïntroduceerd door niemand minder dan mode icoon Chanel. In deze blog vertel ik je hoe je deze klassieke onmisbare beauty kunt stijlen op meerdere manieren!

Date Night

Een little black dress is HET geheime wapen dat je in je kast MOET hebben hangen! heart_eyes emojiZeker voor een date night kun je met deze klassieker niet fout gaan. Stijl haar met je favoriete sieraden, handtas en pumps … Succes gegarandeerd!


Casual Everyday

Dacht je dat je een little black dress alleen voor speciale gelegenheden uit de kast kon trekken?! Met je favoriete paar sneakers of booties en statement accessoires stijl je deze black beauty voor een casual everyday look!

Office

Het is geen geheim dat een little black dress perfect is voor de werkvloer. Met een blazer en een paar hakken krijg je eenvoudig die ‘smart office’ look. Zo zie je er altijd professioneel uit … van je ochtend meetings tot happy hour. cocktail emoji

Monochrome

Monochromatische looks zijn zo simpel maar óh zó stijlvol en zwart en wit is altijd tijdloos. Combineer je jurk met een wit of crèmekleurig jasje en houd de rest van je accessoires in zwart en wit. Het dragen van te veel accessoires in dezelfde felle kleur kan een beetje overweldigend zijn, maar met zwart en wit … ‘you’re good to go’! 


Pop of Colour

Wees creatief en voeg een vleugje kleur toe aan je jurk. De gemakkelijkste en veiligste manier is om slechts één accessoire te gebruiken in een felle kleur die de grootste impact heeft (denk maar aan een geheel zwarte outfit met een paar rode hoge hakken). Als je besluit om een ​​paar accessoires (bijv. schoenen, riem, sjaal, ketting) in dezelfde kleur te dragen, stel ik voor om twee of maximaal drie stukken te kiezen om je look subtiel te houden.

 Zoals je ziet kun je met een little black dress alle kanten op. Je kunt de jurk met een paar kleine veranderingen een hele dag door dragen. Gewoon je schoenen, accessoires, make-up en ‘hairdo’ veranderen en you’re set! Of je nu een dagje op kantoor zit of naar een feestje in de avond gaat. ‘You will make heads turn!’ fire emoji