Valentijn: de tijd van liefde, rozen, hartjes, flirten en niet te vergeten: daten! Met een beetje geluk is het een schot in de roos, maar soms laat Cupido je in de steek en loopt het nét iets anders dan je had gewild. Een tijdje geleden vroegen we om jullie leukste flirt & date flops met ons te delen. Wat was het leuk om alle inzendingen te lezen! Hieronder een selectie van de grappigste verhalen. Als single lady heb ik ook een eigen ervaring aan de collectie toegevoegd. Enjoy! smile emoji
 

De kater komt later 

“Ik ging op een koffiedate met een jongen die ik dronken had ontmoet bij de studentenbar. We hadden toen wat gekletst, maar dit was de eerste keer dat we elkaar weer zagen sinds die avond. Ik had net een nieuwe bril gekregen, dus had enorme hoofdpijn en ik kon me niet meer herinneren hoe de jongen eruitzag... Dit was aan het begin van het smartphone tijdperk, dus iemand vinden op Facebook was niet zo eenvoudig als vandaag. 
Ondanks dat zijn we gewoon op date gegaan: ik met mijn hoofdpijn, hij met de meest enorme kater tot op de dag van vandaag. We zijn nu 11 jaar samen.” 
Johanna Stenbacka 

Gebroken zelfvertrouwen

“Op mijn eerste date in 2011 ben ik naar de kermis geweest en gingen we samen in een glazen doolhof. Ik dacht dat ik de uitgang zag en rende eruit. Helaas bleek het niet de uitgang te zijn en rende hard tegen een glazen muur... Ik had snel een rood hoofd, dik voorhoofd en een gebroken zelfvertrouwen.”
Ingrid van de Wetering

Tongpiercing en insecten documentaire

“Ik dacht dat onze date een etentje zou zijn, maar het bleek dus dat hij me nodig had om zijn hand vast te houden terwijl hij een tongpiercing kreeg.  Daarna nam hij me mee naar de bioscoop om een documentaire over insecten te kijken. Na de film was zijn tong zo gezwollen dat hij niet meer kon praten, maar we zijn wel getrouwd en hebben 4 kinderen gekregen.”
@hverdag

Nooit meer zonder bril

“Uit ijdelheid besloot ik mijn bril niet te dragen op een eerste date. Ik heb een min-sterkte dus ik zie alleen ver weg wazig. Toen ik bij het café aankwam bleef ik staan wachten terwijl ik rondkeek. Opeens kwam er een man naar me toe en zei: ‘Zag je me niet? Ik heb naar je gezwaaid!’ Hij had mij van een afstand al gezien en oogcontact proberen te maken, terwijl ik om me heen stond te kijken naar mijn wazige omgeving. Ik schaamde me enorm. Nu draag ik altijd mijn bril op een eerste date.” 
@kari_with_her_sunhat 

Een echte rollercoaster 

“We gingen naar een trampolinepark omdat hij zei dat iets actiefs doen positieve herinneringen zou stimuleren. Ik was helemaal bezweet en ik at zelfs een deel van zijn avondeten omdat ik zo'n honger had. Ik gedroeg me helemáál niet charmant. Toen hij me naar huis bracht, probeerde hij me te zoenen. Ik was helemaal geschokt en besefte toen pas dat het een date was.”
@ingechocolate 

In vlammen opgegaan

“Mijn eerste afspraakje met een jongen die ik leuk vond, was in een cafeetje met gedimd licht en mooie kaarsen op tafel. Ik was bijna een uur bezig geweest om mijn haren perfect te föhnen en zag er prachtig uit in een bloemetjesjurk. De avond verliep fantastisch, totdat ik naar voren leunde in een poging hem te verleiden: een lok van mijn haar viel naar voren, belandde in de kaarsvlam en de hele lok was verbrand! Dertig minuten later was hij nog steeds aan het lachen, de hele tent rook naar geroosterd varken en mijn kapsel was totaal verpest. We hebben uiteindelijk toch een tijdje gedatet, ondanks mijn ontbrekende haarlok, maar niet heel lang.” 
Jennifer Mouard 

Helemaal de weg kwijt

“Lang geleden, nog voordat iedereen smartphones had, had ik een man ontmoet die ik wel zag zitten. Om elkaar wat beter te leren kennen planden we een date: een diner bij een Grieks restaurant dat naast mijn flatgebouw lag. Ik woonde er al een tijd, dus ik wist de korte route van de metro naar het restaurant makkelijk uit te leggen. Dus toen hij me belde dat hij bij het metrostation was, legde ik de route uit en verwachte hem wel binnen 5 minuten bij het restaurant te zien. Ik zat toen al aan tafel, op hem te wachten. Ik wachtte… en wachtte... ongeveer 1,5 uur lang. Dat lees je goed: anderhalf uur. 
Toen hij eindelijk opdook, vroeg ik hem waarom het zo lang had geduurd. Met zijn gezicht vol schaamte, vertelde hij me dat ik gelijk had. Gelijk waarmee, vroeg ik hem. ‘Nou, de route...’ Ik vroeg om meer uitleg. ‘Nou, je bent een vrouw en aangezien vrouwen altijd alles fout hebben, ben ik in tegengestelde richting gelopen van wat jij zei.’ Dat was de laatste keer dat we elkaar gezien hebben.”
Lily W 

Een bijzonder prachtige date

“Na een lange tijd had ik weer opnieuw contact met Gaston, een oud klasgenootje. We besloten om nog een keer af te spreken en gingen wandelen in een natuurgebied bij mij in de buurt. Hij haalde me op bij mijn huis en hij was heel erg enthousiast, misschien al iets té, maar toen we aan het wandelen waren werd het steeds vreemder. Bij elke struik, bloem, boom en steen die hij zag bleef hij staan en zei dingen als ‘wauw... wat is het toch prachtig.’ ‘Wauw, wat is het toch mooi!’ Het leek wel alsof hij hallucinerende drugs had genomen. Omdat hij overal zo lang naar bleef staren, duurde het extreem lang voordat we weer naar huis konden en ik werd behoorlijk ongeduldig. Het werd zelfs zo erg dat ik een vriendin had ingeschakeld om me te bellen met een noodgeval, iets dat ik normaal nóóit zou doen, maar ik dacht dat ik er nooit meer weg zou komen. Gejaagd probeerde ik hem mee te krijgen, ik moest ten slotte snel naar mijn vriendin, maar ook dat werkte niet. Uiteindelijk heb ik maar gewoon afscheid proberen te nemen, maar helaas wist hij niet meer waar hij zijn auto geparkeerd had dus heb ik hem tóch nog naar zijn auto gebracht. Hierna hebben we nooit meer contact gehad.”
Gertie 

Mijn eigen date flater

“Tijdens een Carnavalsavond ontmoette ik tijdens mijn werk in een café een jongen die was ingehuurd als artiest voor die avond. Ik stond achter de bar en het was erg hectisch, er was niet veel tijd om goed met elkaar te kunnen praten. We voegden elkaar toe op Facebook en planden snel een date om iets te gaan drinken. Hij was niet het type waar ik normaal voor zou gaan, maar na een aantal mislukte dates met jongens die wél mijn type waren, besloot ik het gewoon een kans te geven. Je weet maar nooit! De date was heel ongemakkelijk en het was voor mij al vrij snel duidelijk dat het écht geen match was. De jumbo cocktails die ik bestelde zorgden ervoor dat ik urenlang gesprekken kon voeren over zijn twee passies: accordeon spelen en de nationale spoorwegen. Ik kan me niet herinneren dat we überhaupt over mijn interesses gesproken hebben.

Op weg terug naar de auto bestelden we een Turkse pizza, die ik in zijn brandschone auto met mijn handen doormidden scheurde. Ik bood hem een stuk aan en we stopten ergens langs de weg zodat hij een hap kon nemen. Het was midden in de nacht, op een doordeweekse avond en toen belde zijn ex. Niet één keer, maar vijf keer achter elkaar. De telefoon was verbonden met de auto voor muziek, dus de oproepen waren niet te negeren. En zo zaten we in stilte onze pizza te eten tot ze stopte met bellen. Het was extreem ongemakkelijk en ik denk niet dat het nodig is om te zeggen dat we niet meer gedatet hebben na deze avond”.
Jessica 

Winnaressen van de €50 giftcard

Zie jij jouw verhaal hiertussen staan? Dankjewel voor het inzenden! Je hebt een €50 giftcard gewonnen.
Heb je zelf ook nog zo'n leuk verhaal en staat deze hier nog niet tussen? Deel het met ons in de reacties hieronder! kiss emoji