Ben jij ook zo'n koffieliefhebster en gek op al die leuke koffie barretjes? Ik kan mij geen leven zonder goede koffie voorstellen. Als ik niet voor 9 uur 's ochtends een kopje koffie op heb, dan word ik een soort grumpy cat. De dag rustig beginnen met een kopje koffie, zit dan ook standaard in mijn planning. Maar ook in het weekend maak ik genoeg tijd voor koffieleuten. Inmiddels heb ik dan ook een paar leuke hotspots voor een heerlijke kop koffie ontdekt in de mooie provincie Limburg. Wist je trouwens dat onze TopVintage Store ook gevestigd is in het mooie Zuiden? Maak er een gezellig weekend van en combineer een bezoek aan een van onderstaande koffiebarretjes met een bezoek aan onze TopVintage Store in Kerkrade. Lees snel verder en ontdek mijn favorieten voor jouw morning shots of dark love! 


Koffie hotspots in Heerlen

Een goede kop koffie scoren op weg naar het station, bij terugkomst of gewoon wanneer je er zin in hebt. Dat doe je het beste aan het begin van de Saroleastraat bij Espresso Bar Aroma. Een koffie to go of to stay bar, waar verschillende koffiesoorten- en smaken worden geserveerd. Maar ook iets verderop bij koffierbar Kakauw krijg je ontzettend lekkere koffie. Geniet van een kopje koffie in een jungle van kamerplanten, want hier hangen, staan, en bloeien de meest bijzondere planten. Een fijne plek waar liefde voor de natuur en koffie voorop staan.


Foto: Kakauw Heerlen

Koffiebar in Sittard

Bij Coffee Mundo, op de hoek van het marktplein in Sittard, staat koffie centraal. De eigenaren hebben namelijk voor hun koffie ervaringen opgedaan in Zuid-Amerika, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. Je maakt hier dan ook een reis door de wereld van koffie. Naast lekkere koffies hebben ze ook verschillende lekkernijen zoals muffins en appeltaart. Wie lust dat nou niet?

Foto: Coffee Mundo Sittard

Koffie drinken in Maastricht

In de gezellige zijstraten van Maastricht stikt het van de leuke koffie hotspots, maar er is een locatie waar je echt geweest moet zijn en dat is Coffeelovers Dominicanen in Maastricht. Deze coffee hotspot is gevestigd in de Dominicanenkerk. Deze elfde eeuwse kerk is sinds 2008 verbouwd tot boekwinkel en bar. Je kunt hier niet alleen genieten van de koffie, maar ook van de prachtige kerk. Oh, en ze hebben ook heerlijke take-away koffie! Maar ook woonstore Oila mag zeker niet worden overgeslagen. Koffiebar Oila zit een beetje verstopt in de binnenstad, maar zodra je het gevonden hebt, wil je niet meer weg. Als je daar koffie gaat doen, heb je het gevoel dat je gezellig bij iemand in de woonkamer zit. En vergeet niet om er een heerlijk stukje taart bij te nemen! Ook bij bij Joost en Maartje krijg je heerlijke koffies en is het altijd leuk. Je ploft neer op de bank met je schattige hond, gaat zitten, leest een boek of je neemt plaats aan de werktafel achterin. Alles is prima bij deze koffiebar!

Foto: Joost en Maartje Maastricht

Koffie tent in Roermond

Roermond is dan misschien niet de stad die de meeste aandacht trekt, maar Mr. Sammi mag zeker niet worden overgeslagen. Mr. Sammi zit gevestigd in een houtzagerij en van de inrichting krijg je direct het industriële gevoel. Een interieur met warme kleuren en stijlvolle materialen. In de ochtend kun je hier terecht voor een overheerlijke espresso van Mr. Sammi's bistro blend en in de middag geniet je van een heerlijke cappuccino.


Foto: Mr Sammi Roermond

Best Coffee in Venlo

Milk and Cookies is de specialty koffiebar van Venlo en jouw koffie staat hier dan ook centraal. In deze sfeervolle koffiebar drink je een lekker kop koffie die afkomstig is van de beste kleine branders van Nederland. Of je nou kiest voor een gewone koffie, een espresso, cappuccino, slow coffee of ristretto, het maakt niet uit: ze smaken allemaal!

Foto: Milk and Cookies Venlo

Coffee places in Amsterdam, Rotterdam, Alkmaar, Den Haag, Breda, Arnhem, Utrecht, Groningen, Leiden en nog véél meer

Je ziet ze overal en steeds meer: koffietentjes! Gelukkig zijn er in Nederland super veel koffie zaken. Welke koffie serveren ze? Welke brander? Welke Machine? En waar komt de melk vandaan? Het zijn allemaal dingen die meespelen om het perfecte kopje koffie te zetten. Wist je dat er in Nederland meer dan 6,5 miljoen liter koffie wordt weggedronken? Dat is omgerekend ongeveer 150 liter koffie per jaar per persoon. Wat zijn wij een stelletje koffieleuten haha. Ben jij ook een echte koffie liefhebber? Pak de trein of de auto, ga erop uit en doe een koffie marathon langs alle leuke koffie tentjes. Laat ons gerust weten welke andere koffie barretjes in Nederland we zeker eens moeten bezoeken!

Leuke koffie tentjes in de buurt

Koffie, koffie en nog eens koffie. Vroeger dronk ik nooit koffie en begreep ik mijn ouders totaal niet als ik ze hoorden zeggen dat ze in de ochtend echt eerste even een kopje koffie nodig hadden. Maar inmiddels is goede koffie voor mij (en ook voor velen anderen) een primaire levensbehoefte geworden. Het is het eerste waar je 's morgens behoefte aan hebt en hetgeen wat mij er op lange werkdagen doorheen sleept (naast mijn leuke collega's uiteraard ;)). Koffie is voor mij echt even een geniet momentje van de dag. Gun jezelf een verwenmoment en loop eens binnen bij deze te leuke koffie tentjes! We zijn dan natuurlijk geen Italianen, maar deze Nederlandse barista's kunnen je zeker verrassen. Afvinken maar!