Rode lippenstift; I love it! Het geeft je die sexy vavavoom look, kan áltijd en maakt je retro outfit helemaal af. Daarnaast lijken je lippen ook nog eens voller. Tenminste, als je deze goed aanbrengt. Want ik begrijp dat je het ‘Pipo de Clown’ effect natuurlijk graag wil voorkomen ;-). In deze ‘how to’ geef ik je daarom een aantal tips hoe je die perfecte rode lippen creëert. Want ‘’never underestimate the power of red lips!’’

Kleur matchen met je huid
Voordat je je lippen gaat voorzien van een lovely rood kleurtje, is het belangrijk dat je kiest voor een lippenstift die past bij je huidskleur. Er zijn namelijk heel veel verschillende rode tinten lippenstift verkrijgbaar. Niemand zit te wachten op een flets gezicht, toch? Daarom is het een handige richtlijn om te kijken of jouw huid een warme of koele ondertoon heeft. Staan zilveren sieraden jou het beste? Dan heb je een koele ondertoon. Je hebt een warme ondertoon als gouden sieraden je beter staan.

Bij een koele ondertoon zijn koele tinten lippenstift zoals donkerrood of kersenrood het mooiste. Bij een warme ondertoon kun je het best gaan voor warme roodtinten zoals oranjerood of bruinrood.

Test de kleur goed
Test de lippenstift tijdens je zoektocht niet op de achterkant van je hand, maar op je vingertoppen. De kleur van je vingertoppen lijkt namelijk het meest op de kleur van je lippen. Owja, koop er ook gelijk een bijpassende lippotlood bij! Liever online bestellen? Bekijk eens onze lippenstift collectie.
Goede lipverzorging
Heb je een mooie lippenstift en bijpassende lippotlood gescoord? Zorg dan dat je je lippen goed verzorgd hebt, voordat je de lippenstift aanbrengt. Ga met een tandenborstel over je lippen heen om velletjes te verwijderen en doe er erna wat lippenbalsem op. Keep it smooth! Daarna kan het echte werk beginnen.

Aan de slag met het lippotlood
Begin met het omlijnen van je lippen met een lippotlood. Op die manier creëer je een mooie vorm en lijken je lippen voller. Ook blijft je lippenstift daardoor de hele dag door beter zitten. Je hoeft alleen de binnenkant van je lippen dan nog bij te werken. Win-win!

Inkleuren
Vervolgens kleur je de rest van je lippen in met de lippenstift. Wel binnen de lijntjes blijven, ladies!

Lippenstift op je tanden
Lippenstift op je tand, zó niet charmant! Dit kun je voorkomen door na het aanbrengen van de lippenstift, je wijsvinger in je mond te doen. Op die manier ben je deze beautyblunder in ieder geval voor. wink emoji

Finishing touch
Breng als laatste nog een beetje poeder op je lippen aan, zodat deze beter blijft zitten. Zo, you’re ready to retro-go girl! lipstick emoji