De zon schijnt, de dagen duren langer, alles staat in bloei en de zomerse outfits worden alweer uit de kast getrokken. De zomervakanties komen eraan en alles mag weer! Of je je vakantie nu helemaal volpropt met leuke activiteiten of het liefst met een cocktail in de tuin ligt te relaxen; één ding is zeker: deze 5 activiteiten wil je deze zomer nog doen! 
 

1. Bloemen plukken bij een pluktuin 

Niets is zo zomers als een kleurrijk bosje bloemen op tafel. Wist je al dat er speciale pluktuinen zijn waar je je eigen boeketje kunt plukken? Ja, met een emmertje en snoeischaar struin jij door de gekleurde bloemenvelden op zoek naar de mooiste exemplaren voor je boeket! Leuk voor jezelf, maar ook als cadeau of om samen met je vriendinnen te doen. Niet alle soorten bloemen bloeien tegelijk, dus bezoek de tuin vooral meerdere keren tijdens het seizoen. Zo kun je telkens weer een ander boeket samenstellen. Google, waar is de dichtstbijzijnde pluktuin?! Tip: combineer deze leuke activiteit met een gezellige high tea!

2. Zelf ijslolly's maken

Verkoelend, lekker en nét iets anders! Zelf ijsjes maken is makkelijk en met de recepten uit dit blog van Anne, geef je ze een bijzonder lekkere twist! Deel ze uit tijdens je picknick in de tuin of houd ze lekker allemaal voor jezelf (dat is helemaal oké). wink emoji

3. Een botanische tuin bezoeken

Even ontsnappen van de drukke steden, kantoor of grijze straten: waan je even op vakantie in het buitenland terwijl je door een exotische tuin wandelt of maak een reisje door de tropen in een van de – vaak bijbehorende - tropische kassen. Vlinders, vogels, tropische bloemen en prachtige groene planten, in een botanische tuin kijk jij je ogen uit en word je helemaal zen.

4. Picknicken

Wil jij ook zo graag naar buiten als de zon schijnt? Grijp een rieten mandje, stop het vol met heerlijk fruit, koele drank, knapperige snacks, bestek (zoals de kleurrijke borden en cups van Rice) en vergeet vooral je favoriete boek niet. Ga eropuit en zoek een fijn plekje in het park, aan het water, of misschien nog veel gezelliger: gewoon in je eigen tuin. Gezellig samen – of alleen – tot in de avonduurtjes genieten van het mooie weer op een dekentje op het gras, summer is here!

5. Een waterballonnengevecht

Zin in een hilarische middag? Organiseer dan een waterballonnengevecht met je vriendinnen of familie op een tropische dag. Kind of niet, dit is voor iedereen leuk! Naast een hoop fun zorgt het ook nog voor wat verkoeling. Oh, en vergeet niet je leukste badmode aan te trekken. ;-) 

 
Heb jij nu ook al zo'n zin in je zomervakantie? Laat je inspireren door deze ideeën en maak er een feest van! Het maakt niet uit wat je gaat doen, zo lang je er maar van geniet. The summer is magic! sun_with_face emoji