De bekende laars met rubberen zool en veters was ooit bedoeld als werkschoen, maar is inmiddels al jaren niet meer weg te denken uit het modebeeld! Deze iconische boot is vanaf de jaren 60 uitgegroeid tot een van de meeste cultureel relevante merken van de wereld! Festival? Feestje? Of gewoon naar je werk... er zijn altijd wel een paar Docs die bij je passen! Het enige nadeel? De blaren die je ervan krijgt bij het inlopen van een nieuw paar. No worries! Gelukkig heb ik een aantal tips om dit voetenleed te verzachten.

1. Haal de zolen uit je boots

De reden dat Dr. Martens zo pijnlijk kunnen zijn, is dat je voeten te weinig ruimte krijgen. Dit kun je makkelijk oplossen door de zooltjes die standaard in de laarzen zitten eruit te halen. Zo creëer je extra ruimte en kun je er hopelijk nét wat langer op lopen. Mocht je de schoenen uiteindelijk hebben ingelopen, kun je de zooltjes altijd weer erin doen.

2. Plak enthousiast met blarenpleisters

Voorkomen is beter dan genezen en deze tip gaat je dan ook heel wat pijn besparen. Loop een rondje op de boots om te ontdekken waar de knelpunten zitten. Merk je dat er ergens een licht schuurwondje ontstaat? Plak op deze plekken uit voorzorg de nodige blarenpleisters ter bescherming (zo voorkom je een blaar waardoor je ze weken niet aan kunt). Better safe than sorry!

3. Draag dikke sokken in je Dr. Martens schoenen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar trek die fluffy sokken maar uit de kast! Ze zorgen voor een extra laagje bescherming, zodat je voeten minder pijn doen in je nieuwe laarzen. Daarnaast worden de schoenen door de dikte van je sokken ook meteen wat ruimer, waardoor je ze direct beter inloopt. Draag dus altijd dikke sokken in je Dr. Martens en je zult zien dat de blaren veel minder snel komen.

4. Welke maat Dr. Martens? Koop ze liever te groot dan te klein

Natuurlijk moet je je Dokter Martens niet véél te groot kopen, maar als je twijfelt over de maat: koop dan liever een maatje te groot dan te klein. Een veel gemaakte fout is namelijk dat ze te klein worden gekocht, waardoor je ze eigenlijk nooit goed kunt uitlopen. Ga dus voor een grotere maat, dan kun je altijd nog een zooltje dragen.

5. Een prop natte kranten

Oma's weten altijd raad én daarom kun je als laatste redmiddel altijd nog deze tip een kans geven. Stop een prop van natte kranten in de neus van de laarzen en laat ze een nachtje staan. Trek de volgende ochtend een paar dikke sokken én je Dr. Martens aan. De vochtige boots kunnen zich nu goed naar je voeten vormen. Misschien niet écht lekker, maar het werkt wel!

Dr. Martens 1460, Dr. Martens Jadon, Dr. Martens Sinclair, Dr. Martens Pascal, Witte Dr. Martens, Dr. Martens Vegan én meer

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende modellen. Het populairste model is de 1460, maar ook van deze laars zijn er weer veel verschillende varianten. Zo heb je ze in leer, lakleer en zie je ook steeds vaker de witte Dr. Martens terug. De Pascal boots zijn ook een versie van de 1460. Door het type leer zijn deze boots nét wat zachter dan de standaard 1460. Wellicht heb je de laarzen met plateauzool ook al voorbij zien komen, dit zijn de Dr. Martens Jadon of Dr. Martens Sinclair boots die er tegenwoordig ook zijn in een vegan versie. Welke laars voor jou de beste keuze is, is natuurlijk 100% persoonlijk!  Mijn persoonlijke favoriet is de Dr. Martens 1460 Arcadia Patent Ankle Boots in Cherry Red.Benieuwd waar je ze kan kopen? Let's shop de Dr. Martens dames collectie of Dr. Martens sale bij TopVintage

Wie mooi wil zijn moet nu af en toe helaas een beetje pijn lijden ;) Hopelijk zitten jouw nieuwe Dr. Martens dankzij deze 5 tips heel snel super comfy en ben jij ready to shine in je nieuwe paar! Bekijk hier onze verschillende modellen Dr. Martens, houd onze sale pagina in de gaten of neem een kijkje tussen onze overige fabulous retro schoenen.