In onze collectie vind je diverse zwart witte jurken of items met zwart en witte prints en patronen. Altijd mooi, tijdloos en super classy! Maar hoe zorg je ervoor dat deze kleding er na de eerste wasbeurt ook nog goed uitziet? In dit blog geef ik je een aantal wastips, zodat je jouw zwart met witte items eindeloos kunt blijven dragen!  

 

Een scheutje azijn erbij 

Heb je net een nieuw zwart met wit kledingstuk gescoord? Raadpleeg dan even je keukenkastje: want onze tip is om deze eerst even te behandelen met natuurazijn. Op deze manier fixeer je namelijk als het ware de kleur, blijft deze langer mooi en wordt het zwarte deel niet vaal. Doe daarom dus een klein kopje natuurazijn in het wasverzachterbakje van je wasmachine. Let op! Deze tip is alleen niet van toepassing bij katoen. 
 

Was op de hand 

Heb je een zwarte jurk met bijvoorbeeld een witte bovenkant? Dan kun je deze beter even op de hand wassen. Was dan eerst het witte gedeelte en erna het donkere gedeelte zodat de meeste verfresten eruit zijn. Zo voorkom je na een wasbeurt een grauwe gloed over het witte gedeelte (zo zonde!) en blijft je kleding langer mooi.  
 

Colour catch doekjes to the rescue 

Gebruik een kleurbeschermer doekje tijdens de wasbeurt van al jouw zwart met witte items (van bijvoorbeeld Robijn of Kruidvat). Dit doekje vangt alle kleuren die afgeven op, waardoor deze niet meer uitlopen. Super handig en doet zijn werk goed! 
 

Kleine wasjes, fijne wasjes 

Toch liever in de wasmachine? Kies dan altijd voor een fijn wasprogramma op 30 graden met een klein beetje waspoeder of middel bij, het liefst een speciaal voor  fijne was. 

 
Het care label is leading 

Naast bovengenoemde tips is het altijd raadzaam om het advies van care label te volgen, deze is tenslotte leading! In dit blog vind je een handig overzicht over de betekenis van alle symbolen. Mocht je twijfelen? Neem dan gerust even contact met ons op. 
 

De mooiste zwart met witte jurken 

Ben je nog op zoek naar een mooie zwart met witte jurk? Bekijk dan vooral eens deze exemplaren in onze collectie. Prachtige key-items waar je gegarandeerd jarenlang plezier van hebt, zeker als je bovenstaande adviezen opvolgt. wink emoji Heb je zelf nog goede adviezen of vragen over bovenstaande wastips? Neem dan gerust even contact op met onze Customer Care ladies. Zij helpen je graag verder!