Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag! Voor TopVintage de ultieme gelegenheid om de gehele maand een ode te brengen aan een aantal powervrouwen. Dit keer is Natascha aan het woord: een krachtige alleenstaande moeder met een succesvol eigen modellenbureau. Benieuwd hoe ze zover is gekomen? Laat je inspireren, gorgeous!   

Women Rock 
Ik had het voorrecht om mijn vriendin, powervrouw maar bovenal moeder van twee prachtige kinderen, Natascha Scheffers, 49 jaar, geboren in Kerkrade te mogen interviewen voor onze powervrouwen editie. Ze begon al op jonge leeftijd met modellenwerk en tussen 1997 en 2003 maakte Natascha deel uit van de meidengroep “Close II You”. Ze behaalde de nodige hits en het album “Closer” werd zo vaak verkocht dat het een gouden plaat kreeg. In 2003 hield dit avontuur op, maar Natascha heeft zeker niet stilgezeten. Zo vertrok ze voor de liefde naar het buitenland. Nadat haar relatie werd verbroken keerde ze als bijstandsmoeder terug bij haar ouders in Kerkrade. Natascha is een echte doorzetter en liet haar dromen uitkomen door in 2011 haar eigen modellenbureau te starten, Models Rock Agency.  

Hoe ben je op het idee gekomen om een modellenbureau te starten?  
“Dit idee begon al 25 jaar geleden. Tijdens mijn eigen modellen carrière miste ik iemand die mij wegwijs kon maken in de modellenwereld. Daarnaast was er in het Zuiden van Nederland geen enkel high-fashion modellenbureau. Jongere modellen uit Limburg waren altijd verplicht om naar Amsterdam te gaan en dit is op zo’n jonge leeftijd best een grote stap. Zo besloot ik om Models Rock Agency op te starten. Eerst in een kantoor in Roermond, maar inmiddels alweer een hele lange tijd in Heerlen. Ik wilde jonge meiden en jongens begeleiden en op een eerlijke manier vertellen wat het vak inhoudt. Ik stelde mijzelf als doel om het eerste high-fashion modellenbureau van Limburg te worden. Dat is mij gelukt, maar hiervoor heb ik hard moeten vechten. In het begin werd ik raar aangekeken dat mijn modellenbureau in Heerlen zat. Inmiddels heb ik Heerlen en Models Rock Agency goed op de kaart gezet. Mijn hoogtepunt was natuurlijk toen mijn eerste model internationaal doorbrak en campagnes voor Louis Vuitton en Prada deed. Ook liep een van mijn modellen de Victoria’s Secret Show, dit zal ik nooit vergeten!” 

Hoe combineer je de rol van alleenstaande moeder met het runnen van je eigen bedrijf?  
“Dat is echt heel moeilijk en eerlijk gezegd denk ik dat daar nu na 10 jaar pas een beetje een balans in begin te vinden. Ik heb een zoon van 17 en een dochter van 8, van twee verschillende vaders. Toen ik zwanger was van mijn dochter zat Models Rock Agency net in de opstartfase. Ik had met mijn toenmalige partner dan ook afgesproken dat hij voornamelijk de zorg op zich zou nemen, zodat ik mij kon focussen op Models Rock Agency. De opstartfase van een eigen bedrijf kost natuurlijk heel veel energie. Je wilt dat je onderneming slaagt en wilt niet falen. Ik kreeg dan vaak een schuldgevoel dat ik mij teveel op mijn carrière focuste en te weinig aandacht gaf aan mijn kinderen. Toen mijn dochter 2 jaar was, liep die relatie ook stuk. Dit is een hele donkere periode uit mijn leven. Het was niet mogelijk om voor beide kinderen te zorgen, mijn eigen bedrijf te runnen en mijn liefdesverdriet te verwerken. Ik kreeg dan ook heel veel hulp van mijn ouders. Nu het bedrijf eenmaal loopt, heb ik veel meer rust en staan mijn kinderen absoluut op nummer één. Een paar jaar geleden heb ik een prachtige woning gekocht met kantoor aan huis. Dit heeft mij heel veel rust gebracht: zo kan ik tussendoor het huishouden runnen en voor de kinderen zorgen. Dit is de beste beslissing ooit! Natuurlijk blijft een eigen bedrijf hard werken al helemaal als alleenstaande moeder. Toen Corona twee jaar geleden om de hoek kwam kijken, kwam die druk weer opzetten. De modellenwereld lag helemaal stil, maar de kosten liepen gewoon door dus dan schrik je wel even.”  

Wat zou je andere alleenstaande moeders met een droom mee willen geven?   
“Laat je dromen nooit los, uiteindelijk kom het allemaal goed ook al is het een lange weg met vallen en opstaan. Luister vooral naar je hart en niet naar je verstand. Bij mij hebben ook vaak mensen gezegd: “Zou je dat pand nu wel kopen, het is een groot risico”, maar diep van binnen wist ik dat dit de juiste keuze was. Laat je nooit door anderen van je pad brengen.” 

Wat zijn jouw dromen nog binnen je carrière?  
“Voor nu hoop ik dat het qua opdrachten en campagnes zo door blijft gaan en dat ik goed kan blijven zorgen voor de modellen die ik manage. Wel hoop ik dit jaar wat meer te kunnen gaan scouten en nieuwe topmodellen te vinden. Daarnaast is het ook een grote droom van mij om ooit iemand in dienst te nemen. Mijn werk houdt eigenlijk nooit op en ik moet 24/7 bereikbaar zijn, ook in vakanties. Het zou geweldig zijn als ik iemand vind op wie ik terug kan vallen en die ik 100% vertrouw om mijn bedrijf met een gerust hart achter te laten. “ 

Wie is volgens jou een powervrouw en waarom?   
"Vrouwen die hun intuïtie volgen en voor hun dromen durven te gaan zijn in mijn ogen echte powervrouwen! Of dit nu hardwerkende moeders zijn, vrouwen die ervoor kiezen om full time moeder te zijn en het huishouden runnen of mijn modellen die heel hard werken en de wereld over vliegen. Ik ben gezegend met veel powervrouwen om me heen. In mijn ogen heeft iedere vrouw een powervrouw in zich zolang je maar naar je hart durft te luisteren en zelf je keuzes durft te maken!"